Ontwikkelassessment

Een nieuwe baan of veranderingen binnen je functie zetten je kwaliteiten op scherp. Je treedt uit je comfortzone en komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Al doende leer je, maar waarom zou je ‘trial and error’ verkiezen, als je ook goed voorbereid kan zijn? Een ontwikkelassessment biedt jou de mogelijkheid maatgerichte adviezen en concrete ontwikkeltips te krijgen. Andersom geven wij ook jouw (toekomstige) organisatie aanbevelingen om jou optimaal te begeleiden. Het totaal aan bevindingen en aanbevelingen wordt verwerkt in een rapport dat je binnen vijf werkdagen krijgt toegezonden. 

Meer informatie over de verschillende onderdelen van het assessment vind je hier. Een combinatie van een selectie- en ontwikkelassessment is ook mogelijk.

Voor meer informatie of een voorbeeldrapport, stuur ons een bericht! 

‘Leuk en leerzaam om het rapport te lezen!’

Marijn — security officer

Toekomstgericht ontwikkelassessment

Dit ontwikkelassessment is speciaal gericht op mensen die op een kruispunt staan in hun carrière, of die gewoon zo goed mogelijk voorbereid willen zijn op hun toekomst. Om jou optimaal te begeleiden in de volgende stap(pen) op jouw unieke carrièrepad, zoomen we bij dit assessment in op jouw kernkwaliteiten (en bijbehorende valkuilen, allergieën en uitdagingen), jouw persoonlijke waarden, je werk- en levensgeschiedenis en jouw doelen voor de toekomst. Uiteraard geven wij adviezen om jou verder te laten groeien! Het totaal aan bevindingen, tips en adviezen wordt verwerkt in een rapport dat je binnen vijf werkdagen krijgt toegezonden. Na een maand vindt er een reflectiegesprek plaats met de betreffende psycholoog, waarin je samen met hem of haar nog dieper en gerichter in kan gaan op jouw ontwikkeling en jouw toekomst.

Wil je meer informatie of een voorbeeldrapportage ontvangen, stuur ons een bericht!

‘Leuk en leerzaam om het rapport te lezen!’

Marijn — security officer

Coaching

In onze maatschappij zijn er kansen te over, maar is er tevens weinig houvast. Hierdoor kunnen onzekerheid, stress en rusteloosheid soms vat op je krijgen. Ons unieke Kracht voor Tien coachingstraject is gericht op het optimaal inzetten van je eigen persoonlijke kracht. Tien principes staan centraal en bieden je de structuur om een ‘reset’ te maken; je leert om keuzes te maken uit overtuiging en meer uit je werkende/studerende en persoonlijke leven te halen. 

Bij dit traject is het boek/ luisterboek Kracht voor Tien (Business Contact, 2016) inbegrepen. De methodiek is gestoeld op bewezen theorieën uit de Westerse psychologie en meerdere malen onderzocht door de Universiteit Twente op effectiviteit met een positief resultaat. De coaching behelst vijf sessies van een uur waarvan één wandelcoachsessie. 

Een intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend, neem gerust contact op voor meer informatie! Deze coaching is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar.

‘Leuk en leerzaam om het rapport te lezen!’

Marijn — security officer

Young Adult Coaching (YAC)

Als jongvolwassene/millennial word je volop uitgedaagd. Je studie of eerste baan vereist dat je gedisciplineerd bent en dat je in staat bent allerlei kleine en grotere problemen het hoofd te bieden. Toch weet je vaak nog niet echt wat ‘werkt’. Op school en bij opleidingen wordt er beperkt aandacht geschonken aan het benutten en optimaliseren van je persoonlijke kracht. Door schade en schande word je wijzer, maar soms is het fijn als je wat handvatten krijgt.

Bij onze Young Adult Coaching krijg je – via de Kracht voor Tien methodiek – inzicht in je eigen functioneren en word je gestimuleerd met effectiever gedrag te experimenteren. Je merkt al snel hoe kleine gedragsveranderingen grote impact kunnen hebben op hoe je je voelt en wat je kan bereiken op een dag.

Een intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend, neem gerust contact op voor meer informatie!

‘Leuk en leerzaam om het rapport te lezen!’

Marijn — security officer

Training

In samenspraak met onze klanten en samenwerkingspartners bieden we maatgerichte trainingen aan voor managers en afdelingen, vaak in combinatie met een ontwikkelassessment. Het doel van onze programma’s is velerlei: optimaal inzetten van eigen kwaliteiten, soft skills verbeteren, leiderschap vergroten, cultural awareness bewerkstelligen, de samenwerking verbeteren en meer verbinding maken. Deze trainingen kunnen, afhankelijk van de wensen van de klant,  in duur variëren van een dag tot een volledige werkweek. 

Neem contact op voor de mogelijkheden, we denken graag met je mee!

‘Leuk en leerzaam om het rapport te lezen!’

Marijn — security officer

Wat mensen zeggen over People on Board

Niet alleen kreeg ik zelf ontwikkeltips, ook mijn werkgever kreeg tips om mij te laten groeien!

Mark — financial controller

Het coachingstraject heeft me meer bewust gemaakt, ik geniet meer, ook op het werk.

Merlijn — jurist