Algemene vragen

Wat zijn jullie maatregelen ten aanzien van COVID-19?

Ten aanzien van assessment onderzoeken en coachingsgesprekken die op de kantoorlocatie van People on Board plaatsvinden gelden de volgende maatregelen:

1. Het face to face contact tussen personen voltrekt zich op minstens anderhalve meter afstand.
2. Oppervlakken die vaak door verschillende personen worden aangeraakt worden iedere dag meermalig grondig gereinigd. Voorbeelden hiervan zijn sanitair, deurklinken, trapleuningen, lichtschakelaars, kranen, toetsenborden, beeldschermen, telefoons, koffiezetapparaten.
3. Er zijn cleaning wipes/tissues en/of doekjes verkrijgbaar.
4. Er staan flacons met desinfecterende handgel in de diverse ruimtes.
5. Er zal slechts een kandidaat per dagdeel ontvangen worden.
6. Wij ventileren ruimtes door ramen en deuren open te zetten (het kan daarom wat fris zijn, wij verzoeken onze kandidaten warme kleding aan te doen of mee te nemen).
7. Het welzijn van kandidaten en de medewerkers staat voorop. Alleen gezonde medewerkers die geen klachten hebben zullen de onderzoeken begeleiden. Heb je zelf verkoudheidsklachten en/of koorts en/of benauwdheidsklachten, dan verzoeken wij je om thuis te blijven en je telefonisch af te melden.
8. Al onze medewerkers zijn volledig gevaccineerd.
9. Het dragen van een mondkapje en/of het tonen van een QR-code is niet nodig.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren is gratis rondom het kantorenpark Rokkeveen. Er zijn meerdere opties: op de Röntgenlaan (aan de rand van het complex), op de parkeerplaats van de grote flat aan de Albert Schweitzersingel en op de parkeervakken langs de Acaziazoom: alle bovengenoemde parkeergelegenheid is op twee minuten loopafstand van ons kantoor. De parkeergarage is alleen voor pashouders.

Hoe kom ik met het OV bij het kantoor?

Het station Zoetermeer is op 7 minuten loopafstand van ons kantoor. Het kan echter zijn dat een busverbinding gunstiger is vanaf jouw locatie. Check up-to-date reisinformatie via 9292ov.nl.

Is er lunchgelegenheid in de buurt?

Het winkelcentrum Rokkeveen biedt verschillende lunchgelegenheden. Voor een wat rustigere ambiance kun je terecht bij NH Hotel Zoetermeer. Beide zijn op loopafstand.

Kan ik in de buurt overnachten?

NH Hotel Zoetermeer ligt op loopafstand. Dit hotel biedt eenpersoonskamers aan vanaf EUR 80 per nacht.

Vragen over de assessment dag

Hoe lang duurt een assessment?

Een assessment onderzoek duurt minimaal een halve dag en maximaal een hele dag. Check je uitnodiging voor de duur van het assessment.

Is er een (lunch)pauze?

Als het langer duurt dan een dagdeel, bieden we de gelegenheid een lunchpauze te nemen. Je kunt een wandeling maken in het aanpalende Floriadepark of naar het nabijgelegen winkelcentrum Rokkeveen lopen. Uiteraard kun je ook zelf lunch en snacks meenemen en in ons kantoor nuttigen. Als je wil, kunnen we ook iets voor je in de koelkast bewaren. Tussen de opdrachten door kun je eventueel ook pauzes nemen. Geef gerust aan waar je behoefte aan hebt.

Welke onderdelen kan ik verwachten op de assessment dag?

De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van het assessment: interview, praktijkopdrachten (bijvoorbeeld een rollenspel), persoonlijkheidsvragenlijst(en) en capaciteitentests. Bij persoonlijkheidsvragenlijsten zijn er geen goede of foute antwoorden en is er geen tijdsdruk. Bij capaciteitentests is die tijdsdruk er wel en wordt het aantal goede antwoorden geteld en omgezet in een normscore. Deze normscore zegt iets over je werk- en denkniveau. Vooraf geven wij geen informatie over welke tests je precies krijgt, maar uiteraard zetten wij alleen die capaciteitentests in die relevant zijn voor de betreffende functie (dus wel ruimtelijk inzicht voor een piloot, maar niet voor een beleidsmedewerker).

Wat voor rollenspel krijg ik?

Als een rollenspel deel uitmaakt van het assessment, krijg je een opdracht die ofwel precies in lijn ligt met je (toekomstige) functie, of die daar qua benodigde competenties mee overeenkomt. Soms vinden kandidaten een rollenspel ongemakkelijk. De ervaring leert echter dat mensen, zodra ze eenmaal bezig zijn, snel in hun ‘nieuwe rol’ zitten. Mocht je gedrag bij het rollenspel niet representatief zijn voor je normale functioneren, dan kun je dit tijdens of na de opdracht aangeven. We geven je direct na het rollenspel de gelegenheid om samen met de psycholoog te reflecteren op het gesprek.

Hoe kan ik me voorbereiden op het assessment?

Een grondige voorbereiding op het assessment is niet nodig. Wel zou je bij een selectie assessment kunnen nadenken over wat er in de betreffende functie van je verwacht wordt, en voorbeelden uit je (werk)verleden kunnen bedenken waaruit jouw geschiktheid blijkt. De competenties van de functie zijn je mogelijk al bekend en anders kun je deze opvragen bij je (toekomstige) werkgever. Capaciteitentests kun je eventueel oefenen op het internet, bijvoorbeeld op 123test.nl. Let wel: je kunt hiermee je prestatie niet noemenswaardig verbeteren, het is met name voor je eigen gemoedsrust. Belangrijker is dat je uitgerust bent.

Ik heb al een keer een assessment gehad, kunnen deze gegevens overgenomen worden?

Wij beginnen ieder assessment met een schone lei, eerdere resultaten nemen wij niet mee in ons onderzoek.

Vragen over de uitslag van het assessment

Wanneer krijg ik de uitslag van het assessment?

Je krijgt aan het einde van de dag direct terugkoppeling bij de nabespreking met de psycholoog. Voel je vrij om je eigen visie op jouw functioneren te geven, wij gaan graag de dialoog aan! Het volledige rapport met alle bevindingen krijg je binnen vijf werkdagen per e-mail toegezonden.

Wanneer wordt het rapport naar mijn (toekomstige) werkgever gestuurd?

Nadat wij schriftelijke toestemming van de kandidaat (jou) hebben ontvangen.

Ik heb een test verknoeid en/of verkeerd begrepen, wat nu?

De capaciteitentests komen met een uitgebreide instructie, en wij staan tijdens het onderzoek klaar om aanvullende vragen te beantwoorden. Indien er desondanks gegronde aanleiding is om aan te nemen dat de test geen recht doet aan de vermogens van de kandidaat, maken we een afspraak voor een hertest.

Ik ben het (gedeeltelijk) niet eens met de uitslag, wat nu?

In deze situatie verzoeken we je contact opnemen met de betreffende psycholoog. Hij/zij zal je dan wijzen op de mogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld jouw bezwaren gelijktijdig met de rapportage naar de opdrachtgever gestuurd worden. Ook kan de psycholoog waar nodig toelichting geven op het rapport, of voor een andere formulering kiezen. Je kunt er ook voor kiezen het rapport te laten blokkeren. In dat geval communiceren wij niets over de uitslag naar onze opdrachtgever en vernietigen wij de testgegevens.

Hoe lang is de inhoud van het rapport geldig?

Een vuistregel is dat een psychologisch rapport ongeveer twee jaar geldig is. Niettemin kunnen bepaalde gebeurtenissen en life events veranderingen in de persoonlijkheid en het persoonlijk functioneren teweeg brengen.

Vragen van opdrachtgevers

Wat zijn jullie tarieven?

Onze tarieven zijn afhankelijk van de zwaarte van het assessment en variëren van EUR 400 tot EUR 1.800. Voor een coachingstraject van vijf sessies wordt EUR 1250 gerekend. De tarieven voor trainingen zijn afhankelijk van de duur en de inhoud van de training. Voor andere opdrachten bedraagt het uurloon EUR 250 per psycholoog.

Wat zijn jullie voorwaarden?

Onze voorwaarden lees je hier.

Wat is jullie beleid ten aanzien van privacy?

Onze psychologen zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Onze beroepscode vereist een zorgvuldige aanpak inzake vertrouwelijke gegevens; meer details hierover lees je in onze privacy policy. Hieronder beantwoorden we ook enkele FAQ’s ten aanzien van privacy.

Waarin onderscheidt People on Board zich van andere bureaus?

Onze specialiteit is de de diepgang die wij aanbrengen in onze onderzoeken. Om mensen verder te helpen – een ander speerpunt in onze dienstverlening – gaan wij diep in op mens en materie. Zo volgen wij trends en ontwikkelingen over personal development op de voet, schrijven wij zelf managementboeken en werken wij samen met de Universiteit Twente om onze werkwijze te optimaliseren. Op ons kantoor creëren we een warme en comfortabele sfeer waarin clienten en kandidaten zichzelf kunnen zijn. Wil je meer informatie, stuur ons een bericht!

Vragen over privacy

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

People on Board gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Wij verwerken persoonsgegevens enkel met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Verder delen wij uitslagen alleen met de opdrachtgever na expliciete toestemming van de kandidaat of cliënt. Persoonlijke gegevens worden op zodanige wijze bewaard dat alleen medewerkers uit hoofde van zijn/haar functie toegang hebben. Onze medewerkers zijn te allen tijde gehouden tot geheimhouding inzake vertrouwelijke gegevens, ook na het beëindigen van de werkzaamheden.

Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?

Wij leggen, conform de beroepscode, een dossier aan. Dit dossier bevat de scores, aantekeningen, testuitslagen en overige persoonsgegevens welke wij verzameld hebben uit hoofde van het assessment, de training of coaching. Ook (assessment) rapporten worden hierin opgenomen indien van toepassing. Dit dossier bewaren wij twee jaar, waarna wij het vernietigen. In onze testsystemen worden persoonlijke gegevens geanonimiseerd.

Waar kan ik een klacht indienen?

Het kan voorkomen dat je een vraag, verzoek of klacht hebt. Wij horen dat graag via info@peopleonboard.nl of telefonisch (085-0221250). Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), indien je van mening bent dat je rechten zijn geschonden. Meer informatie over het NIP is te vinden op www.psynip.nl.

Kan mijn psychologisch rapport zonder mijn toestemming worden doorgestuurd naar derden?

Nee, dit is in principe niet mogelijk. Voor details verwijzen we je naar onze privacy policy en naar de privacy policy van onze opdrachtgever.